Öne Çıkan Yayın

Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı

  Benim hindistan cevizi yağı ile tanışmam uzun zamana dayanıyor diyebilirim. İyi ki dediğim temizleme ürünlerinin arasında ilk sırada ye...

7 Nisan 2017 Cuma

Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı

  Benim hindistan cevizi yağı ile tanışmam uzun zamana dayanıyor diyebilirim. İyi ki dediğim temizleme ürünlerinin arasında ilk sırada yer alır kendisi. Temizleme ürünü diyorum çünkü ben en çok makyaj temizlemede kullanıyorum. Özellikle o sert rimel kalıntısının bile nasıl suyla birlikte akıp gitmesini sağladığını deneyerek görmenizi isterim. Elinize aldığınız bir miktar yağı avuç içinde bir kaç kez ovalayıp göz çevresine masaj yapar gibi sürebilirsiniz. Daha sonra bir pamuk yardımıyla göz çevrenizi silebilirsiniz. Ocaktaki katman katman kalıntıyı tek hamlede silen abartılmış cif reklamlarının gerçek versiyonunu gözünüzdeki siyah tabakayı tek seferde silerken yaşayacaksınız inanın. Hem göz çevrenizi nemlendirip beslerken hem sağlam bir makyaj temizliği hem de kirpiklerinize nem ve güç, bir taşla üç beş on kuş.

Makyaj temizleme dışında evde yaptığınız maskelere yumuşaklık katmak ve nemlendirmek için, saçınız için besleyici bir bakım sağlayacak maske yapmak için ve makyaj öncesi göz çevresi nemlendiricisi olarak kullanabilirsiniz. Hatta ben hindistan cevizi yağını ilk etapta saç maskesi yaparım düşüncesiyle almış olsam da makyaj temizleme ürünü olarak kullanmak bu isteğin önüne geçti. Çünkü saça besleyici bir maske yapmaya başka etkili bir muadil var (zeytinyağı) ama makyajda bunu yakalayamadım. Zeytinyağı bunun için fazla yağlı geliyor bana hele de çabuk yağlanabilen bir cildiniz varsa. Makyaj öncesi nemlendiricisi olarak da çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Kapatıcının göz çevresinde pul pul olmasına ve kurumasına kesinlikle müsaade etmiyor. Hatta nemlendiren yapısıyla göz çevresi kırışıklarına karşı geleceğini düşünmüyor da değilim.

Böylesine saçı besleyici kıl köklerini güçlendirici etkisi olabilen bir ürünü yüzüme nasıl kullandığım sorusuna gelince. Uzun zamandır kullanmama rağmen herhangi bir olumsuz etkisini gözlemlemedim. Zaten kıl kökü besleme vaadini de gerçekten kıl kökü olan yerlerde (saç,kirpik,kaş) uygulayabileceğini düşünerek severek kullanmaya devam ettim.

Hindistan cevizi yağı 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda sıvı bir hal alıyor. Yazın alacaksanız bu farklı bir şey mi diye ya da aldıktan sonra erime olursa bozuldu mu diye düşünmenize sebep olmasın.

Bu kullanımlar dışında hindistan cevizi yağının bir çok faydası var;

- Metabolizmayı hızlandırdığı söyleniyor. ( Yiyeceklerde kullanım için)
- Karbonat ya da zerdeçal ile karıştırarak diş beyazlatmada kullanabilirsiniz. ( Bunu da deniyorum anında etki)
- Çatlak oluşumunu engellemede. (Yoğun bir yapısı var çünkü)
- Dudak balmı olarak olarak kullanabilirsiniz.
- Ve daha bir çok şey…

Kullanmaya başladıktan sonra kendiniz de farklı kullanımlarda iyi geldiğini düşünerek yeni yaratıcı keşifler bulabilirsiniz eminim.

 

                                                         (Benim kavanoz bitti bile)

Hindistan cevizi yağını watsons gratis gibi yerlerde bulabilirsiniz ama ben nedense daha güvenilir ve organik olduğuna inandığım için farklı bir markasını lokman hekimden aldım, üstelik yarı yarıya daha ucuza :)


Deneyin derim...

15 yorum:

  1. Merhaba , blogunuzu deepin yorumundan keşfettim :) benim blogumda mühendislik üzerine http://tazemuhendis.net mühendis bir Blogcu daha görünce dayanamadım yorum attım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bu benim için de ilgimi çeker :)

      Sil
  2. faydalı bilgiiii aaaa :)

    YanıtlaSil
  3. yapsana o zaman mimiiii hadiii amaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Merabaa :) deepten geldim bende.Ya benm cildim cok kuru ondada ise yarar mi acaba :)

    Blogunu takibe aldim banada beklerim canm 💕😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru ciltletler için daha da iyidir diye düşünüyorum. teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Blogunu takipteydim zaten. Hindistan cevizi bu aralar pek meşhur bakım konusunda bilmiyordum kullanımını teşekkürler :)

    seni de bloglarıma beklerim...

    makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. son yazıma bi bakasıın :)

    YanıtlaSil
  7. sade ve derinin tanıtım yazısından geldim , bende beklerim sevgiler....
    www.soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  8. slm, adaş bloglara sahibiz,
    Deep Tone sayesinde sayfana ulaştım, bende beklerim,
    sevgiler...
    www.blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Deep Tone sayesinde gördüm sizi bana da beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Selammm.. Blogunuza Deep aracılığı ile geldim ve ne göreyim en sevdiğim şey hindistan cevizi yağı :) Takipteyim bende beklerim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Deep Tone bize hep birbirinden güzel bloglar tanıtır. Yine çok memnun kaldığımız bir tanıtımla haberdar oldum sizden. Merhaba :)

    YanıtlaSil
  12. Blogunu deeptone un blogunda gördüm takibe aldim. Ben de beklerim. Sevgiler.
    deryaninsporgunlugu.com

    YanıtlaSil
  13. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil